Viac ako 1000 ikoniek sociálnych sietí zadarmo a ako na ne

Už ste niekedy videli viac ako 1000 ikoniek pre sociálne siete pokope?

Blog Hore nohami - Dolu hlavou vám v dnešnom článku vrámci rád pre blogerov prináša nekonečnú zbierku social media icons v desiatkach farieb i tvarov a to všetko samozrejme na stiahnutie zdarma! Sociálne siete a blogy idú dnes už ruka v ruke a práve na sociálnych sietiach dochádza k najväčšej propagácii blogov vôbec. Na facebooku nájdeme nespočetné množstvo skupín určených pre blogerov, kde môžete s ľuďmi s rovnakými záujmami zdieľať svoje články. Ďalšou možnosťou ako propagovať svoj blog na sociálnych sieťach, je založiť vlastnú fanpage.

Práve tento krok so sebou prináša skvelý spôsob ako byť v užšom kontakte so svojimi čitateľmi, no tiež je to výborná cesta na získavanie nových čitateľov a tým pádom i najrýchlejší spôsob ako zvýšiť návštevnosť vášho blogu. Aby ale vaša fanpage zaznamenala nejaký ten úspech, musíte ju tak trochu strčiť pod nos svojim čitateľom. A práve na to slúžia ikonky sociálnych sietí umiestnené na vašom blogu. Výber vhodných ikoniek by mal korešpondovať samozrejme s dizajnom blogu. Ak je váš design elegantný, crazy bláznivé ikonky by mohli narušiť dojem z jeho uhladenosti. A takisto naopak, ak máte hravý dizajn, môžete sa aj v oblasti ikon viac odviazať. Na dnes som si pre vás prichystala moje obľúbené social media ikonky rôznych štýlov, farieb i tvarov. Na chuť si tak príde hádam každý blogger, alebo prinajmenšom väčšina z vás. 



#1 Happy social media icons
Ikony veľmi príjemné na pohľad, v hravých farbách, nezvyčajného tvaru. Práve tieto ikonky navodia na blogu uvoľnenú atmosféru. Môžete použiť ikony jednej farby, ale ja osobne by som sa nebránila ani kombinácii viacerých farieb. Je to na vás... Ikonky na stiahnutie zadarmo ponúka Maytel na stránke DeviantArt.


#2 Social media icon stickers
Ďalším často sa vyskytujúcim štýlom sú ikonky pripomínajúce nálepky. Sú už o niečo serióznejšie, no vďaka farebnosti si stále udržiavajú svieži veselý nadhľad. Autorom je Vecteezy a stiahnuť zdarma ich môžete na webe s rovnakým názvom. 


#3 Štvorcové ikony so zaoblenými rohmi
Sú na pohľad jemnejšie ako klasické štvorce a vďaka tomu nepôsobia ako päsť na oko. Často ich vídavam na fashion blogoch v záhlaví, kde pôsobia veľmi vkusne. Stiahnutie zdarma ponúka stránka Bestpsdfreebies.


#4 Okrúhle ikony pre sociálne siete
Akousi klasikou na blogoch sú práve okrúhle ikonky pre sociálne média. Osobne som si obľúbila sériu viac než 270 ikoniek, ktorú navrhol Martz90. Pevne verím, že osloví aj vás. Free download opäť raz z DeviantArtu.


#5 Black circle rings
Ak vás farby príliš nebavia, vyskúšajte menej nápadné okrúhle ikonky v elegantnom čiernom prevedení. Tieto si môžete zadarmo stiahnuť zo stránok Geekfairy.

#6 Trblietavá fialová paráda
Trochu výraznejšie, pre niekoho možno až gýčové, no pre iných to pravé orechové. Tak by sa dali opísať purple sparkle social media icons. Voľné stiahnutie takisto na stránkach Geekfairy.


#7 Ligotavá strieborná nádhera
Ak je na vás fialová trochu moc, siahnite po menej nápadnej striebornej verzii trblietavých ikoniek. Download for free ako inak na Geekfairy s bonusom 4 nových ikoniek.


#8 Infantilné srdiečkové záležitosti
Síce nepatrím veľmi k nadšencom srdiečkových ikoniek, no je mi jasné, že majú veľký zástup fanúšikov a preto som sa ich rozhodla zaradiť do tohto balíku social media ikoniek. Rôznofarebné ikonky srdiečkového tvaru pre u nás najvyužívanejšie a najnavštevovanejšie sociálne siete si môžete zadarmo stiahnuť z Geekfairy.


#9 Pink heart social media icons
 Aby tých srdiečok nebolo málo, prinášam ešte jednu kolekciu ikon, tentokrát v kreslenej verzií. Stiahnutie zadarmo ponúka web Geekfairy.


#10 Social media vector icons
Posledným a zároveň najväčším balíkom je zbierka vyše 800 ikon, ktorá odkazuje na 90 rôznych služieb a sociálnych médii v 9 rôznych tvaroch a nespočetnom množstve farieb. Tento set ikon pre sociálne média mám najradšej práve z toho dôvodu, že ponúka naozaj nekonečný výber ikoniek - okrúhle, kvapky, štvorce, polygóny a mnoho ďalších. Stiahnuť voľne ich môžete na stránkach Dreamstale.

Ikonky máme stiahnuté a prichádza tá odveká otázka, na ktorú nejeden bloger hľadá odpoveď...
Ako pridať ikonky sociálnych sietí na blog?
Často keď potrebujem nájsť konkrétne návody na blog ma zarazí jeden fakt - sú zbytočne komplikované a vyžadujú znalosť písania HTML kódu. Ako keby sa veci nedali riešiť inak - napríklad využitím toho, čo Blogger dokáže urobiť za vás. Práve preto som sa rozhodla vytvoriť pre vás jednoduchý návod ako vložiť social media icons do menu blogu bez zbytočného písania či prepisovania HTML kódu. Jednoducho si vystačíte so základnými funkciami Bloggeru a použijete kópiu HTML kódu, ktorý za vás automaticky napíše platforma Blogger. Bez stresu, jednoducho a za pár minút bude vaše menu hotové!


Myslím, že tieto tri rýchle kroky (vložiť obrázok, priradiť k nemu odkaz, skopírovať HTML kód vcelku) sú rozhodne jednoduchšie než návod, ktorý priniesla Silvi design. Aj keď podstata oboch tutoriálov ostáva totožná, Silvi svoj postup zbytočne komplikuje využívaním externých serverov, zisťovaním adresy lokalizácie každej použitej ikonky zvlášť a viacnásobným ručným vkladaním a dopĺňaním všeobecného HTML kódu. V podstate sa tým práca predlžuje z 5 minút aspoň na 20 a je väčšia šanca, že niekde urobíte chybu keďže kombinujete vkladanie HTML kódu a externých linkov. Ktorý spôsob preferujete?


2 komentáre:

  1. Pred pár týždňami som sa googlila, ako pridám takéto ikonky na blog a nikde som nenašla návod, ktorý by som vedela aj zrealizovať. No nemohla som tvoj blog nájsť skôr? :-D :-) Určite vyskúšam tento návod. :-)

    OdpovedaťOdstrániť